fredag 6 mars 2009

En kväll i Danmark

Igår spelade Glasvegas i Köpenhamn.
Vi kom sent, en kvart innan konserten skulle börja. Inte det bästa förutsättningarna för en konsert som sålde ut på ett par minuter.
Tydligen är danskarna trögare än vad jag och Kärleken är.
Utan problem norpade jag en plats längst fram och konstaterade snart att förbandet var ett sömnpiller. Vi kom fram till att det enda bra danska band vi känner till är fantastiska Swan Lee, som dessvärre inte finns längre.


Glasvegas var iallafall tokigt bra.
Jag fick en mössa av Kärleken och någon i publiken fick en flaska öl och någon annan fick ett plektrum av sångaren.
Nog är det lite tråkiga saker, som nästan varenda jäkla band slänger ut till en törstande publik. Jag vill inte ha ett plektrum. Jag vill ha något mer kreativt och spännande. Ett trumset, en förstärkare, basisten, en Xylofon eller varför inte sångarens mormors rullator?
Ute blåser det småjävlar. Jag borde gå ut. Ska hämta en skiva på Skivesset och längtar efter apelsiner ifrån Astrid&Aporna. Malmö översvämmas idag av poliser, eller har gjort så hela veckan. Malmö håller andan i väntan på kravaller, upplopp och krigszoner. Skolor stängs av, gatusten fraktas bort och vart man än tittar så sitter det en polis i en pikébuss.
Flowers & Football Tops - Glasvegas

2 kommentarer:

Sandra sa...

Fler bra artister från danmark: Gasolin (med Kim Larsen), Hanne, Sanne, Anne och Anne-Dorte Mikkelsen, Lars Ulrich, Aqua (Skojade bara), men, men, det finns ju fler, kommer bara inte på dem just nu. Ang. förra inlägget så är det väl självklart att det behövs fler bibliotekarier och Statsvetare, än ekonomer!!!

nollgradig sa...

Kommer inte Michael Learns to Rock från Danmark?